Spelaromsättningen i AIK:s första SM-guldlag var ganska stor, och vid SM-finalen 1901 var halva laget nytt jämfört med 1900. Det bakre ledet var dock oförändrat, där kamperade backarna KG Andersson och David Jahrl ihop, och efter det andra SM-guldet kunde man läsa i "Nordiskt Idrottslif" att "försvaret leddes ypperligt av Jahrl".
Vid sekelskiftet 1900 var David Jahrl en av Stockholms mest framgångsrika idrottsutövare. Förutom de bägge SM-gulden i fotboll blev han fyrfaldig svensk mästare i skridsko 1902, VM-trea på 500 meter i Stockholm och fyra vid allround-EM i Trondheim 1901. Han var också med och tävlade vid allround-EM i Oslo 1903, där han blev nia och bäste svensk, en tävling som avgjordes på Frognerbanan, samma plats som AIK 1911 spelade sin första fotbollsmatch utomlands.
David Jahrl gav dock upp idrottskarriären för konsten och studerade vid Tekniska skolan i Stockholms (sedan 1945 Konstfack), samt i Berlin 1904 och i Paris vid Accadémic Colarossi och Académie Julian 1904-1905. Efter avslutade konststudier gifte han sig med folkskolelärarinnan Agnes Sofia Ståhle 1905 och de fick dottern Agnes Gudrun två år senare. Paret skilde sig dock samma år, och mor och dotter emigrerade till Norge hösten 1913. Jahrl själv drabbades av mer personliga problem och blev 1910 inlagd på Sinnessjukhuset på Södermannagatan och Kristinehamnds Hospital.
Som konstnär var Jahrl huvudsakligen verksam som modellör vid Rörstrands porslinsfabrik, men även som tecknade, målare och litograf, där framförallt stämningsmättade landskapsmönster gav vissa framgångar. Två av hans litografier, "Norrsken" och "Sällsynt norrsken", finns i Nationalmuseums samlingar.
Även om han inte nådde samma höjder som en annan skridskoåkande konstnär, Gustaf Fjæstad, eller gymnasten och naturmålaren Bruno Liljefors, är han så vitt denna artikelförfattare känner till den enda AIK-spelaren som finns representerad i Nationalmuseumets samlingar.